Dominika
Administrator
Dołączył: 17 Kwi 2011
Posty: 82
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 9 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pią 12:51, 03 Sie 2012 Temat postu: Bakłażan z fetą, miętą i chili |
|
|
Składniki:
2 bakłażany
ser feta
oliwa z oliwek
świeżo posiekana mięta
sok z cytryny
papryczka chili
pieprz
Przygotowanie:
Bakłażany solimy i odstawiamy na 20 minut, następnie płuczemy i osuszamy na ręczniku papierowym. Rozgrzewamy patelnię grillową, smarujemy oliwą i pieczemy bakłażany z każdej strony. Fetę, świeżo posiekaną miętę, chili oraz sok z cytryny mieszamy w misce. Doprawiamy do smaku pieprzem. Farsz nakładamy na plastry oberżyny i zwijamy w dowolne rulony. Przed podaniem posypujemy miętą.
Post został pochwalony 0 razy
|
|